Timpul s-a oprit în loc

În epoca în care toată lumea goneşte şi nimeni nu are timp iată că Universul ne obligă să luăm o pauză. Ceea ce se întâmpla undeva departe de noi a devenit o realitate pentru noi toţi. 5 minute de empatie pentru ceilalţi şi apoi revenirea la cotidianul nostru ferit de orice pericol; acesta a fost începutul, apoi uşor uşor o ameninţare şi o realitate pe care am început să o trăim fiecare.

Teama pentru noi, pentru cei dragi noua, izolarea. Şi totuşi, dincolo de frică, pierdere, moarte se află viaţa, omenia, iubirea, toleranţa. Oare avem puterea să le vedem? Încerc să sper că da. Pentru că în spatele acestor încercări se ascund lecţii şi cadouri pe care le putem primi spre evoluţie sau dimpotrivă, putem umple cărucioare alimentând un sentiment fals de control crezând că asta ne va proteja, putem învinovăţi şi condamna pe ceilalţi crezând că noi suntem altfel, mai buni şi mai presus de ei.

Însă aşa cum chinezii au spus atât de poetic „Suntem valuri ale aceleiași mări, frunze din același copac, flori din aceeași grădină”. Poate că lupta este individuală însă pentru binele colectivului, al nostru al tuturor. Întrebarea este suntem capabili să trecem această probă a omeniei?

Cred că de aici avem nevoie să plecăm, din punctul în care înţelegem că nu totul este despre noi şi că influenţa pe care o avem pe acest pământ se întoarce către noi fie ca un cadou fie ca un bumerang. Acum pământul respiră şi îşi continuă existenţa iar noi avem şansa să facem la fel, să fim mai aproape unii de alţii în ciuda distanţei fizice, să ne oprim din vieţile haotice, să trăim şi să ne bucurăm de acest lucru iar cand normalul va reveni în cotidian să îl sărbătorim şi să îl păstrăm şi să îl trăim ca pe cel mai mare miracol dintre toate, viaţa!

Cu dragoste de viaţă,
Psihoterapeut Roxana Grigoraș


Distribuie dacă ți-a plăcut:

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bine ai venit pe PsihoArt!

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți:

articole, video-uri, workshopuri?

Te invit să te abonezi introducând adresa de email.