Schimbarea presupune un sevraj

Vrei sa schimbi diferite lucruri in viata ta? Sa ai un partener sau imbunatatesti relatia cu cel cu care iti imparti existenta?Sa ai mai multi prieteni, bani, succes si lista poate continua?

Ei bine, cheia este de a face lucrurile in mod diferit. Stim foarte bine cu totii celebra replica a lui Einstein: Sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti la rezultate diferite este sinonim cu nebunia.

Si cu toate astea, excat asta facem, zilnic, ora de ora. Ei bine, atunci cand luati decizia de a pune STOP si de a iesi din zona de confort pregati-va. De ce? Ei bine, pentru ca la inceput nu va veti simti extraordinar de bine. Pentru ca aici este cea mai mare problema. Toti specialistii vorbesc despre cat de bine ar trebui sa ne simtim cu noi insine, cu ceilalti. Insa, RETINETI -atunci cand veti pasi in afara zonei de confort – inainte de a va simti bine, va veti simti rau. Este si firesc de altfel, tocmai iesiti din pe care o cunosteati atat de bine, din rutina si totodata din controlul pe care il detineati asupra toate lucrurilor din viata voastra. Este firesc sa va fie teama, oamenii si evenimentele noi sa va apara ca fiind amenintatoare si veti avea tendinta sa dati inapoi cu prima ocazie. Este normal! Si pe de alta parte, expectanta ca lucrurile sa se schimbe peste noapte. Clar ca in realitate aveti nevoie de TIMP. Asa cum ati acumulat in ani de zile anumite obiceiuri, veti avea nevoie de un timp pentru a construi tot ceea ce ati visat.

Daca ati fost in postura de a renunta la fumat sau poate ati auzit la apropiatii vostri, primele saptamani sunt cele mai grele. Organismul elimina toxinele acumulate si in plus, persoana poate sa se confrunte cu ceea ce se numeste sevraj. Organismul tanjeste dupa drog. Deci, in aceasta perioada va exista o tentatie foarte mare de a reveni la otrava cea de toate zilele. Exact acelasi lucru se intampla si pentru celelalte comportamente dobandite in timp.

Si retineti, decizile mici, alegerile de zi cu zi, lucrurile nesemnificative am putea spune vor face diferenta. Zilnic, aveti posibilitatea de a lua decizii, de a face alegeri mai inspirate. Prezentul este momentul cel mai potrivit pentru a incepe. Si, in momentele dificle aduceti-va aminte ca fiecare bebelus va cadea de multe ori pana sa invete sa mearga, insa, asta nu-l va opri, ci dimpotriva! Cautati in voi, pentru ca acolo se Calea!

Cu dragoste de viata,
Dr. Psihoterapeut Roxana Grigoraș


Distribuie dacă ți-a plăcut:

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bine ai venit pe PsihoArt!

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți:

articole, video-uri, workshopuri?

Te invit să te abonezi introducând adresa de email.