Durerile de cap: indicatorul că ai nevoie de o schimbare!

Durerea de cap sau cefaleea și amețeala sunt principalele probleme pentru care se prezintă la neurolog persoanele până în 40 de ani. Este atât de întâlnită încât atunci când toate ne merg strună, spunem « nu mă doare capul », când nu ne merge spunem « mă doare capul » sau când cineva ne-a enervat folosim expresia « bătut la cap » sau « mi-a facut capul calendar ».

După cum vedem, capul e un organ vulnerabil. Există o mulțime de cauze pentru aceste simptome însă foarte rar, să zicem 10 la sută, ele sunt de cauză neurologică. Tulburările de vedere, tensiunea mușchilor capului sau așa numitele « ciocuri » de pe coloana cervicală care apasă pe nervi pot da dureri de cap. Cauzele neurologice țin de ceea ce se află în interiorul craniului : creier, vase de sânge și lichid cefalorahidian.

De cele mai multe ori însă, cefaleea este alarma care anunță un stil de viață defectuos căci, așa cum spunea un medic celebru, fiecare om are un organ clopoțel care-l anunță totdeauna când ceva nu merge bine. La unii, acesta poate fi capul. Daca vă sunt cunoscute următoarele : « nu pot să mănânc dimineața », « nu rezist fără 3-4 cafele pe zi », « în ultima perioadă fumez cam mult », « beau în fiecare zi energizante » sau « petrec foarte mult timp în fața calculatorului », s-ar putea să fiți la risc pentru durerile sâcâitoare de cap. Din discuția cu pacientul, neurologul își dă seama daca cefaleea este de natură neurologică sau nu. De exemplu, daca pacientul spune ca durerea apare după-amiaza, spre seara, este cel mai probabil ca aceasta să fie cauzată de stilul de viață.

Stresul, grijile, supărările, se pot de asemenea manifesta prin dureri de cap supărătoare. Tocmai de aceea este important să găsim modalități de deconectare de la viața agitată și toate solicitările acesteia și să ne conectăm zilnic cu noi și cu persoanele dragi, prin activități care ne fac plăcere și ne încarcă bateriile.

Până data viitoare, adu-ţi aminte să fii bun cu ceilalţi şi să rămâi fidel ţie însuţi.

Fiţi extraordinari,
Roxana şi Valer


Distribuie dacă ți-a plăcut:

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bine ai venit pe PsihoArt!

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți:

articole, video-uri, workshopuri?

Te invit să te abonezi introducând adresa de email.