Cum intrăm în contact cu feminitatea

Feminitatea este un cadou foarte special care deschide porţi către calm, gentileţe, compasiune, iubire. Noi femeile suntem creeate pentru a aduce viaţă, pentru a stabili relaţii şi legături, pentru a aduce mângăiere şi da, nu în ultimul rând, pentru a atrage bărbaţii. Şi cu toate că nu am vazut niciun bărbat care să se simtă prea masculin sau să încerce să îşi inhibe masculinitatea ei bine am întâlnit o mulţime de femei pentru care feminitatea este un lucru de delăsat. Ei bine, a îmbrăţişa latura feminină nu înseamnă a plonja in evul mediu ci a se învălui de o energie care seduce, inspiră şi creează.

Am crescut într-o familie în care feminitatea a fost descrisă mai degrabă ca o vulnerabilitate, semn de slăbiciune şi înţeleg până la ce punct poate fi dificil de a privi cu alţi ochi acest dar de care ne privăm. Însă cu toţii avem şansa să întâlnim persoane sau să desfăşurăm diferite activitaţi care să ne ajute să ne redescoperim, să intrăm în contact cu altfel de credinţe şi convingeri, să evoluăm. Până la urmă fiecare familie modelează după principiul celor mai bune intenţii, în urma unor experienţe transmise de câteva generaţii. Aşa că sigur că putem perpetua modelul transmis sau pur şi simplu putem vedea dacă acesta ni se potriveşte, dacă ne ajută şi dacă ne regăsim acolo. Iată doar câteva din activităţile care ar putea să te pună în contact cu energia feminină:
Dansul şi activităţile artistice precum desenul, a cânta la un instrument, a creea bijuterii sau a croşeta, cam orice activitate care implică ceea ce numim creativitate.

Frumuseţea este o trăsătură naturală a noastră, a femeilor. Odată ce veţi lăsa această energie să circule şi ceilalţi o vor observa. De exemplu, cât de des atunci când ne complimentează cineva ne ruşinăm şi minimizăm: vechitura asta? cum ar fi ca data viitoare să zâmbim şi să primim cu toata inima complimentul făcut oferind la rândul nostru un mulţumesc călduros?
Este dreptul vostru să vă simţiţi frumoase! Profitaţi de complimente.Ele sunt recunoştinţa faptului că energia voastră feminină circulă liberă !

Cu dragoste de viaţă,
Psihoterapeut Dr. Roxana Grigoraş


Distribuie dacă ți-a plăcut:

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bine ai venit pe PsihoArt!

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți:

articole, video-uri, workshopuri?

Te invit să te abonezi introducând adresa de email.