Balonul magic

Va propun un exerciţiu de relaxare drăguţ şi eficient atât pentru pitici cât şi pentru părinţi. Cine nu s-a confruntat cu o emoţie neplăcută, cu un gând, cu o situaţie pe care ar fi vrut să o alunge cât mai departe şi totuşi, în ciuda eforturilor făcute parcă mai abitir se încăpăţâna să pună stăpânore pe corpul şi mintea noastră.

Eh, în astfel de situaţii, nimic mai eficient ca un joc, simplu şi natural. Mai întâi, vă invit să vă reprezentaţi emoţia şi să o identificaţi într-un anumit punct al corpului (în abdomen, în gât, pe umeri etc) apoi să vă imaginaţi un balon pe care îl ţineţi între mâini. Începeţi să suflaţi astfel încât cu fiecare expiraţie emoţia vă părăseşte corpul şi pe măsură ce devine din ce în ce mai mică în corpul vostru balonul se umflă din ce în ce mai tare. Când aţi simţit că toată emoţia s-a scurs în balon, faceţi nod şi eliberaţi balonul care va zbura către cer.

Puteţi chiar să verbalizaţi atunci când trimiteţi balonul către cer. De exemplu puteţi spune: prin acest balon las ca toată furia să fie eliberată din corpul meu, ca toate gândurile supărătoare să zboare şi odată cu plecarea lor las mintea şi corpul meu să se simtă din nou libere.

Faceţi exerciţiul împreună cu cei mici şi bucuraţi-vă de efectele extraordinare ale acestuia!

Cu dragoste de viaţă,
Dr. Psihoterapeut Roxana Grigoraş


Distribuie dacă ți-a plăcut:

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bine ai venit pe PsihoArt!

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți:

articole, video-uri, workshopuri?

Te invit să te abonezi introducând adresa de email.